Az iskolaérettség és a sízés

AZ ISKOLAÉRETTSÉG ÉS A SÍZÉS

Az egyik legnagyobb lépcső a gyerekek életében az óvoda után az iskolakezdés.

Elsősorban a gyermeknek, de mindenkinek(!) szülőnek, és tanárnak is érdeke, hogy az iskolába járó gyermekek rendelkezzenek a szükséges képességekkel: iskolaérettek legyenek. Ebben segíthet, ha óvodás gyermekünkkel rendszeresen járunk síelni!

A sízést 3-4 éves korban érdemes elkezdeni. 

Egy olyan szimmetrikus mozgásról van szó, mely egyformán terheli mindkét agyféltekét. Ezzel olyan idegpályákat is stimulál, melyek a kognitív képességeinket is fejlesztik, így később könnyebben megy majd a tanulás.

A siklás közbeni egyensúlyozás funkcionálisan fejleszti a törzs izomzatát, mely a helyes testtartásért felelős. Eközben fejleszti az ideg-izom koordinációt, és ügyesíti is a gyerekeket, akik így kisebb eséllyel szenvednek sérüléseket.

Nem véletlen, hogy az iskolára felkészítő fejlesztőpedagógusok, mozgásterapeuták a fejlesztőtorna mellé ajánlják a sízést, mert ez a mozgásforma nagyon jó hatással van az esetleges születési traumák által okozott fejlődési elmaradások leküzdésében, és segítenek az iskolaérettség megszerzésében.

Tanulj a BABOS SÍKLUB szakképzett oktatóitól szeptembertől áprilisig Zuglóban és Csömörön!

A tanpályás síiskoláknak számos előnye sorolható fel:

 • Lakhelyünkhöz közel vannak, akár tömegközlekedéssel is elérhetők. A gyerekek, vagy felnőttek heti programjába könnyen beépíthető a rendszeres sízés! 
 • Immunrendszerünket erősíti, ha szabad levegőn mozgunk az őszi-téli időszakban is.
 • A tanpályák időjárástól függetlenül használhatók. A gyakorlást már akár szeptemberben is el lehet kezdeni. Mire az első havas csúszásra lehetőségünk lesz, már biztos alapokkal rendelkezhetünk.
 • Műanyag pályán ugyanazt a mozgást végezzük, melyet havon sízés közben. Az itt megtanult alapok azonnal működnek havas pályákon is. 
 • A Babos Síklub pályáin használt műanyag borítás még a haladó carving technika elsajátítására is alkalmas. A mesterséges dombot ideális lejtőszögekkel tervezték.
 • Szakképzett oktatók segítségével kiküszöbölhetőek a rossz beidegződések. 
 • Az állandó oktatói kontroll, és a testre szabott feladatok miatt minimális a sérülések száma, nagyobb a biztonság.
 • A pályán működő egyszerű alacsony kötélvezetéses felvonón a liftezés alapjait a legegyszerűbben lehet elsajátítani. 
 • Esténként, munka, vagy tanulás után is lehet síelni köszönhetően a pályavilágításnak.
 • Mindezekért rövidebb idő alatt magasabb tudásszint, és nagyobb élmény érhető el.
 • Az egyik legfontosabb előny, hogy az itthoni tanpályán sokkal olcsóbb a tanulás, mint a külföldi síiskolákban. Már az első pillanatokat is kihasználhatjuk egy drágább síhelyre utazáskor, ha előtte műanyag pályán felkészültünk.
 • Itt biztosított a magyar nyelvű oktató, a családias hangulat, és az igazi közösségi élmény, mely a Klub tagjainak szervezett külföldi táboraiban teljesedik ki igazán.

A BABOS SÍKLUB rendszeres akciókkal, csoportos, és intenzív tanfolyamokkal szeretettel várja régi és új tanítványait Csömörön és Zuglóban:

ZUGLÓ: 1141 Budapest, Egressy út 178/g. (A Paskál Steand mellett)

TEL: +36 70 450 6188

CSÖMÖR: 2141 Csömör, Határ út 6. (A Decathlon mellet)

TEL: +36 20 931 6282

TOP