Síoktató képzés

A legfontosabb szempont számunkra a gyermekek olyan irányú nevelése, mely az élet minden területén jó alapot ad nekik. Fontos a tanulás, a viselkedés, a kommunikáció, a megbízhatóság, az önállóság és sok-sok egyéb tényező, melyet megfelelő pedagógusok segítségével lehet fejleszteni a sítanulás közben is.

Nagy hangsúlyt fektetünk saját utánpótlásunk nevelésére, hiszen ma hiány van jó síoktatóból Magyarországon. Szeretnénk, ha olyan kollégákat nevelhetnénk ki, akik a mi értékrendünk szerint szocializálódnak a szakmában.

A síoktatóvá válás egyik legfontosabb feltétele, hogy már kisgyermek kortól rendszeresen szakemberektől tanuljanak síelni a gyerekek. Ezen az úton fontos szerepet játszik a síversenyzés is, mely gyermekkorban segíti megszerezni azt a technikai alapot, mely szükséges a jó síszakemberré váláshoz, és mind emellett óriási élményt ad a srácoknak. Elsődleges szempont a gyerekek sokoldalú fejlesztése, amelyhez hozzátartozik a rendszeres ügyesség fejlesztő szárazedzés, a havas edzések utáni levezetés, nyújtás, és az egyéb síelési módok gyakorlása is, mint például a freestyle, és a freeride, stb…

A versenyzés előszobája a Szuperhaladó csoport, ahol speciális síalapzásban részesülnek a gyerekek. Emellett edzenek műanyagon, és egyre többet havon. Hóviszonyoktól függően akár heti rendszerességgel sízünk Visegrádon, illetve külföldi edzőtáborokban. Itt a technikai képzés mellett már ismerkedünk a kapuk közti versenysízéssel is. Indulunk a műanyag pályás, és az amatőr havas síversenyeken, a Diákolimpián.

A következő lépcső a profi versenysízés. Partnerünk a Snowline versenycsapat, akikkel együtt készülnek a Babos Síklub versenyzői a Magyar Kupa sorozatra, a Magyar Bajnokságra, és nemzetközi versenyekre is. A felkészülés grebenzeni saját klubházban zajlik.
A rendszerből kilépő versenyzőknek lehetőséget nyújtunk, hogy az utánpótlás nevelésben segédoktatóként, segédedzőként visszaforgassák a befektetett energiákat, és kamatoztassák tudásukat. Segítünk nekik, hogy a szükséges síoktatói, síedzői vizsgákra felkészüljenek. Így teljes jogú oktatóivá válhatnak a Babos Síklub csapatának.

A síoktató képzés a TF felnőttképzési csoportján indul. (OKJ-s képzés, http://tf.hu/felvetelizok/kepzeseink/okj/sportoktato-tanfolyam/ ) A tanfolyam síszakmai részét és a vizsgáztatást a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ, www.sioktatas.hu ) végzi, ahol oktatóink közül többen is kiképző oktatóként is tevékenykednek.

Azt reméljük, hogy Magyarország legerősebb sícsapatát építhetjük föl, mely nem csak egy életpálya modellt kínál, hanem rengeteg élményt is ad majd a felnövekvő fiataloknak.

További információk:
Babos Sándor +36 20 9316282

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess aktuális híreinkről, eseményeinkről és akcióinkról!
Feliratkozás

SMSZ


Facebook

TOP