Sípályánk

Az eredetileg sík terepre 3600 köbméter földből 6 méter magas, 50 méter hosszú dombot építettünk. Az ideális síoktatás szempontjai alapján alakítottuk ki a felületet. Biztonságos kifutó, a megfelelő lejtő szögek garantálják, hogy szakmailag a legjobb tematika szerint oktathassunk.
Műanyag borításunk oktatási szempontból szintén a legjobb a Magyarországon használt egyéb műanyagok közül. Egy speciális kenőanyaggal történő kezelés miatt mindig jól csúszik. A megfelelő rugalmasságú tüskék a legjobb él tartást biztosítják.
Ezen a műanyagon közelíthető meg legjobban a ratrakolt pályán síelés érzése. Ez a kezdőknek nagy biztonság érzetet ad, a haladóknak pedig lehetőséget nyújt carving technika alapjainak elsajátítására.


Ha a műanyagot hó fedi be, akkor is használható, mint egy rendes havas pálya.
Nálunk szeptembertől áprilisig időjárásra való tekintet nélkül mindig lehet sízni.
A feljutást egyszerű, alacsony kötélvezetésű felvonó segíti, mellyel a legkönnyebben tanulható meg a húzós liftek használatának alapjai: a tanulóknak aktívnak kell lenniük ahhoz, hogy felvonózás közben siklásban egyensúlyban tartsák magukat. Ez a legfontosabb momentum a liftezésben. Ezt a mozgó járdás felvonók nem tanítják meg a gyerekeknek. A síző bárhol belekapaszkodhat a kötélbe. Így könnyű a ki-, és a beszállás is.
A reflektoros világításnak köszönhetően az esti órákban is használható a műanyag sípálya.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess aktuális híreinkről, eseményeinkről és akcióinkról!
Feliratkozás

SMSZ


Facebook

TOP